Tenhle domácí krém je marihuanou tak narvanej, že s nim přes hranice fakt lítat nebudu |
Voní jako pytel trávy a když se s ním namažu večer do postele, připadám si jako že Woodstock hadr:) Ne, je fakt skvělej a pro ekzematiky úplná bomba - bambucký máslo, trochu vosku, kopec trávy ...a to je myslim všechno. (Nebo si z výkladu víc nepamatuju:)
A druhý jupí dnešního dne - ze Slovenska mi dorazila moje milovaná... thaiská bazalka (Ocimum sanctum - bazalka posvátná) Venku je kosa, tak zatím bydlí na parapetu v pekáči. Je tak boží, ostřejší než naše klasická. Až zesílí, půjde do oleje.
Teda do tohohle děsně rychlýho receptu:
Vepřovou panenku rozkrájím na tři čtyři špalíčky, osolím, opepřím, ze všech stran krutě opeču. Nechám odpočinout a rozkrájím na plátky. Rozložím je na talíř a jejich syrové středy zaleju vroucím olivovým olejem s opraženou thaiskou bazalkou. K tomu salát třeba z rucoly s cherry rajčaty, s citronovou šťávou, oliváčem a parmezánem. Aaaa. To je tak děsně dobrý:)
Tak Líbo, ať je ti líp! Já se jdu namazat tou trávou:)
Óóó, recept! Sem s ním! Bramborové lodě už jsem dělala dvakrát, naprosto se trefujou do mých oblíbených chutí, takže s tímhle receptem si budu taky rozumět. Jenom bude muset stačit obyč bazalka... Thajskou jsem si sice zasadila a zatím klíčí a roste, ale neni vůbec jistý, jestli někdy doroste.
OdpovědětVymazatTaky mám po večírcích pusu rozpraskanou jak blázen... hm, čím to je?
prosim tě, v originále se do toho oleje dává rozpálit TYMIÁN a dělá se to z pravé svíčkové... ale já to dělám i takhle z vepřové panenky.
OdpovědětVymazat