ilustračka z úplně jiného loďkového receptu, protože svoje jsem vlastně nestihla elegantně vyfotit |
Bylo to na mé zásadní narozeniny (o nich jsem psala TADY). Povedlo se. Jen po paměti. Protože tohle nejde zkazit. Není to rychlé, ale je to jednoduché. Jako všechno, co vařím. A hlavně, je to z ingrediencí, na kterých jsem schopná přežít libovolně dlouho - brambory, cibule, česnek, rajčata, parmezán a avokádo. Ještě potřebuju chleba, máslo, med a můžete mě šoupnout na opuštěný ostrov. Jo a internet, samozřejmě... a šáňo...
A teď na Velikonoce jsem se rozhodla, že je udělám jako přílohu ke grilovaným panenčím špalíčkům. Ale protože mám ve Slavonicích jen remosku, předpekla jsem si základ - tedy bramborové lodičky - doma v troubě, švihla je do pytle na odpadky a dala zmrazit. Bylo jim to úplně fuk. Jen jsem pak nestíhala v chlívě grilovat, v kuchyni zapejkat a servírovat a do toho ještě fotit. Ale vy si to dokážete představit.
Co potřebujeme a jak na to:
Lodě:
pytel brambor na pečení
olivový olej, sůl
Náplň:
rajčata
cibulka jarní nebo šalotka nebo klidně normální cibule
petželka (nať a to hodně)
worchestr omáčka
případně chilli nebo nějakou pálivou omáčku dle chuti (Hot sauce Green Jalapeno od Heinz)
sůl, pepř
PARMEZÁN (nebo Grana Padano nebo podobný sýr)
Rajčatovou salsou naplním lodičky, naskládám na plech nebo do remosky, každou posypu SPOUSTOU PARMEZÁNU a dám zapéct. Tedy já je brutálně speču, tak jsou nejlepší.
2 zralá avokada
česnek
jarní cibulka
šťáva z limety
pepř, sůl, chilli paprička
jalapeňos, kysaná smetana
jalapeňos, kysaná smetana
A úplně navrch kousky nakládaných jalapeňos (české feferonky jsou to samé) a případně se to celé může zavraždit i bobkem kysané smetany.
tohle jsem narychlo vyfotila ráno... oschlej zbytek z lednice.... a hned jsem ho taky slupla:) |
No, vždyť já jsem neříkala, že je to dietní.... ale vegeteriánské ano! Jako příloha vražedné, jako havní chod tak akorát. Dobrou:)
Ilustrační foto: http://hellyeahitsvegan.com
P.S. Momentálně je Taverna - tedy její kuchyně a šéfkuchař, součástí Otto Baru na Klong Nin Beach.
Ty brďo, já mam hlad! :D
OdpovědětVymazatZítra je udělám.
Dokonalý!
OdpovědětVymazatto už máš hotový???? ja se picnu!
OdpovědětVymazatJasný, důkaz u mně na Instagramu :). Udělala jsem vegetariánskou verzi s nakládanýma rajčatama, šalotkou, zakysanou smetanou a obyč plátkovým sýrem (takže co lednice dala) a jak jsem měla hlad, tak už ani na guacamole nezbyl čas, i když akovádo je u nás taky vždycky k dispozici.
OdpovědětVymazatVýborný recept! Díky :)