Normálně by mě to nenapadlo, ale protože děláme s kamarádem Markem v srpnu v Maříži koktejlové víkendy, byla to nutnost. A ukázalo se, že šejkr je sice šejkr, ale když proti vám stojí partička milovníků mé nouzové variace na Mai Tai, je mixér prostě mixér. Hlavně v jednu ráno. Náš bar se jmenuje Same Same But Different, což znamená v thaiské angličtině Podobný. Takže my se ve stavu nouze s originální recepturou moc netrápíme.
A když dojde fakt všechno i limety na mojito, tak tohle nezklame nikdy:
Do mixéru dám 6cl bílého rumu nebo hnědého nebo klidně teqiuly nebo od všeho trošku, limetovou šťávu (nebo citronovou), 2cl Amaretta nebo Tripple sec, či jiného likéru, pokud ho mám. Když ne, tak ho tam nedám, to dá rozum. Doleju deci ananasového a deci grepového nebo pomerančového džusu, kdo má rád sladší a víc dorůžova, dostane ještě střik grenadýny, což je v podstatě červenej sirup:) Přihodím dvě kostky ledu a zapnu mixér. Mezitím do vysoké sklenice - do té tlustostěnné na mojito - dám tak do poloviny led a zaleju našlehaným koktejlem. Vypadá hedvábně a chutná božsky. Když mixuju bez ledu, je našlehaný samozřejmě míň, ale vůbec to nevadí. Hlavní je se nebát a nezapomenout přidat brčko.
maringotka v Maříži - tady se o víkendu míchalo a tančilo... |
Ne, že bych je v něm masila, ale z koláčů a knedlíků už je mi nanic, tak v něm drtím piškoty na drobenku pro meruňkové crumble. To je fakt nejjednodušší a úplně bezbolestný způsob likvidace těch malejch oranžovejch sviněk:) Udělám si dostatek drobenky z másla, polohrubé mouky, cukru a rozdrcených piškotů, půlku dám na dno remosky, na ni rozpůlené měkké meruňky - ty poslední byly už fakt na pochodu - a zasypu zbytkem drobenky. Peču a lžu si, jak jsem na to vyzrála, ža tam není žádné těsto, jen samé ovoce..... tralala.
A můj mixér zvládá i kategorii Ňam&Diet
Do ní patří mix ovoce a bílého jogutru a vody. Poměry záleží jen a jen na tom, jak moc má být výsledek ňam a jak moc diet. Já to miluju v Čechách z banánu nebo borůvek, v Thaisku ze zralého žlutého máslového mangaaaa. To je nebožejší ovoce, co znám. V zimě si to klidně dělám i ze zmražených malin. Je to ultrakyselé, ale stějně dobré. Nesladit!
Do téhle kategorie spadá i moje letní kafe. Jediné, které jsem schopná vypít bez mlíka. Rozpustné kafe s vodou a ledem rozmixuju na nejvyšší otáčky a výsledek je, že do sklenice na mojito naleju našlehanou smetanovou kávovou pěnu, která i smetanově chutná. Nechápu to, ale miluju. Jen to musím vypít a ne se v tom vrtat, protože ta pěna samozřejmě nevydrží věčně.
Tak tohle si střihl můj mixér za posledních pár dnů a ještě ho toho dost čeká. Například bazalkové pesto.
Jsem teď ráda, že ho mám a hlavně, že ho opravdu používám. Protože popravdě, jediný důvod, proč jsem si ho kdysi koupila, byl, že je to Siemens, design Porsche a moje Porsche konvice na vodu byla bez něj na lince tak nějak nesymetricky opuštěná. A taky jsem pochopila, že jiný Porsche si už stejně nepořídím a dobu, kdy bylo teoreticky možný, že mi ho někdo zasponzoruje, tu jsem už dáávno prošvihla:)
P.s. Kdyby se vám chtělo nám sem napsat, co mixujete vy, budeme rády a hned se budeme opičit... ježiiiš, vždyť Líba se bude vopičit už za čtnáct dní... já se na tu její vopici tak těšíím:).
Žádné komentáře:
Okomentovat