Thaiská kuchyně se mi vždycky po čase přejí. Caprese nikdy. Na tom, které dělá thaiský šéfkuchař Rann, jsem si vypěstovala příjemnou závislost.
Rann má na ostrově Lanta dvě restaurace. Jednu na pláži a druhou, která byla vlastně první, u silnice. Ta plážová je thaisky krásná, té u silnice si nevšimnete. Večer jsou narvané obě, ale my chodíme většinou přes den na lehký oběd. K silnici. A býváme tam sami. Takže známe celou rodinu, čokla a hlavně Rannovu kuchyni. A z ní nám chutná úplně všechno.
Já ujíždím na salátu Caprese, které dovedl k dokonalosti pestem, olivou, trochou parmezánu, toustíkem a opraženou slaninou. Rajčata, olivový olej, mozzarela, husté balsamiko a bazalka je základ, ze kterého Rann vykouzlil luxusní záležitost. Zapíjím nejraději sodovkou a sklenicí bílého vína se spoustou ledu. V Thaisku je totiž přes oběd děsný vedro:)
Bára
Žádné komentáře :
Okomentovat